КАРАТЕ КЛУБ „ХАЈДУК“ ДОБИТНИК ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ ОПШТИНЕ КУЛА

У петак (18.11.2022.) у Позоришту Културног Центра у Кули је одржана свечаност поводом прославе Дана Општине Кула и том приликом је Карате клубу „Хајдук“ уручена Годишња Награда Општине Кула.

Ова престижна награда је додељена за постигнуте резултате у 2022. и то за нас представља изузетну част и велико признање за све оно што је урађено у овој феноменалној години, али и у годинама и деценијама које су иза нас.
Овом приликом се захваљујемо Локалној Самоуправи што су препознали наш рад и изабрали баш наш колектив у изузетној конкуренцији свих осталих истакнутих друштвених субјеката из свих сфера живота у нашој општини.

Карате клуб “Хајдук” ове године пуни 45 година постојања, а у својој богатој историји остварени су резултати и достигнућа са којима може да се похвали мали број клубова у нашој држави. За сво време постојања на међународној сцени можемо издвојити освојену 1 медаљу са Светских шампионата, 6 медаља са Европских шампионата, 1 медаљу са шампионата Југоисточне Европе, 2 медаље са Медитернских шампионата, 2 медаље са Регионалних шампионата Европе, десетине медаља са Балканских шампионата, а на домаћој сцени са освојене 2 екипне титуле шампиона Премијер Лиге Србије и са десетинама освојених титула на државним Куповима.

Имамо преко 80 чланова од чега 45 регистрованих такмичара, 4 лиценцирана тренера (Рашковић Зоран, Данилов Милош, Крнајац Милорад, Гребер Никола) као и 1 националног судију (Гребер Никола). Имамо регистроване такмичарке и такмичаре у свим узрасним категоријама: полетарци, пионири, наде, кадети, јуниори, млађи сениори и сениори И имамо екипе такође у свим тим узрасним категоријама, што представља реткост у односу на све друге карате клубове у Србији. Тренажни процес се одвија у 4 групе на више локација у граду.

Издвајамо најзначајније резултате у 2022. години, али само са званичних државних и међународних првенстава:

  1. Првенство Србије за полетарце, пионире и наде (Смедерево, 20.03.) – Освојено 6 медаља (3 златне, 2 сребрне, 1 бронзана)
  2. Првенство Србије за сениоре (Чачак, 26.03.) – Освојена 1 бронзана медаља
  3. Куп Србије за кадете, јуниоре и сениоре (Нови Бечеј, 07.05.) – Освојено 13 медаља (4 златне, 3 сребрне, 6 бронзаних)

– Екипа Кадета – 1. место
– Екипа Јуниора – 1. место
– Екипа Јуниорки – 2. место
– Екипа Сениорки – 3. место
– Екипа Кадеткиња – 3. Место

  1. Балкански Шампионат за децу (Београд, 03.-05.06.) – Освојене 2 сребрне медаље

– Ђисалов Марко (пионири -30кг) – 2. место
– Мрдак Миљан (пионири -35кг) – 2. место

  1. Светска Лига Младих (Пореч, 01.-03.07.) – Освојено 5. место

– Крнајац Михајло (кадети -57кг) – 5. Место

  1. Првенство Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре (Чачак, 15.-16.10.) – Освојено 9 медаља (2 златне, 4 сребрне, 5 бронзаних)

– Екипа Јуниора – 1. место
– Екипа Јуниорки – 2. место
– Екипа Млађих Сениорки – 2. место
– Екипа Кадета – 3. место

  1. Балкански Шампионат за кадете, јуниоре и млађе сениоре (Бар, 04.-06.11.) – Освојена 1 бронзана медаља:

– Калмар Матеа (јуниорке +66кг) – 3. место

  1. Међународни турнир “Хунгариан Опен Гранд Приx – Саман Цуп 2022” (Будимпешта, 12.11.) – Освојене 2 медаље (1 сребрна, 1 бронзана)

– Калмар Матеа (јунорке +66кг) – 2. место
– Соколовски Кристина (млађе сениорке -55кг) – 3. место

Извор: Општина Кула