KARATE KLUB „MLADOST“ USPEŠNO ODRŽAO 10. JUBILARNO KLUPSKO TAKMIČENJE

Juče je u sportskoj sali u Đurđevu održano 10. jubilarno takmičenje karate kluba „Mladost“, na njemu su učestvovali mladi karatisti iz sva četiri mesta opštine Žabalj.

Uz veliku podršku roditelja i prijatelja sa tribina deca su imala priliku da pokažu šta su naučili vredno trenirajući,  u toku godine.

Njihove demonstracije uvežbanosti,  pratili su njihovi treneri i ocenjivali njihov učinak uz određene primedbe na osnovu kojih bi u budućnosti ispravili svoj stav i držanje tokom demonstracija na nastupima.

U početku bilo je tu i tamo malo treme koju su karatisti uspešno prebrodili, pokazali su uvežbanost duha, tela i snage koju poseduju.

Karate je japanska borilačka veština, koja se zasniva na razvoju odbrambenih pokreta, u karateu je agresija isključena a sam ovaj sport je zamišljen kao odgovor na nju.

Redovnim i stalnim treninzima karatisti postižu usklađenost duha sa telom i snagom koju poseduju, ovaj sport je dobar za zdravlje, dovodi do smirenosti i zadovoljstva i njime se postiže velika razgibanost tela.

Mogu da ga treniraju svi koji žele da razviju napred navedene osobine.

Za vojvodjanske.rs : M. Živković