КАРАТИСТИ ХАЈДУКА ДОНЕЛИ ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ СА ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

У суботу 12. октобра, Карате клуб „Хајдук“ наступио је на Првенству Србије за кадете и јуниоре у Чачку, у организацији Карате федерације Србије.

Хајдуци су наступили у борбама појединачно и екипно и остварили феноменалне резултате. Појединачно су освојена два сребра и једна бронза, а екипно једна бронза.

У појединачној конкуренцији су блистале Александра Ђикић (кадеткиње -54кг) и Наталија Сератлић (јуниорке -53кг) које су освојиле друга места и сребрне медаље, а такође се истакао и Лука Гириц (кадети +70кг) који је освојио треће место и бронзану медаљу.

Александра Ђикић је имала укупно шест борби појединачно и екипно (капитен кадетске екипе) и остварила је пет победа и само један пораз. Радила је на врхунском нивоу са великим бројем освојених поена и само пар изгубљених. У финалном мечу је коначни резултат био нерешен, али је на преглашавање судија изгубила 2:1 и поред општег мишљења да је била далеко бољи ривал. Остаје мали жал за шампионском титулом коју Александра сигурно заслужује, али је сигурно са овим сребром учврстила своје место у репрезентацији Србије.

Наталија Сератлић је после освојеног злата на Првенству Војводине пре два викенда, сада била сјајна и освојила сребрну медаљу уз такође мањак спортске среће јер је у екипном делу (капитен јуниорске екипе) прво победила такмичарку из Ниша, па после у појединачном делу изгубила од ње. Наталија је у узлазној форми и од ње тек очекујемо озбиљне резултате. Као и Александра и она је са овим успехом себе позиционирала у репрезентацији Србије.

Лука Гириц је као један од најмлађих такмичара у својој категорији показао велику борбеност и зрелост, домогао се бронзане медаље и тиме потврдио квалитет и велики потенцијал.

Што се тиче екипног резултата, јуниорска женска екипа је освојила треће место и бронзану медаљу и после пар година је Хајдук враћен на постоље када су јуниорке у питању. Екипа је наступила у саставу: Сератлић Наталија (капитен), Соколовски Кристина, Планчак Сара, Војиновић Нина. Девојке су одржале контунуитет јер су после освајања сребрне медаље на Првенству Војводине, потврдиле класу и на Првенству Србије.

Све троје поменутих бораца ће се сигурно наћи на списку селектора као путници на Балкански шампионат који се одржава у децембру месецу у Словенији (Брежице), а свакако да су све очи упрте и у Светски шампионат који се одржава крајем октобра месеца у Чилеу (Сантиаго) и у Европски шампионат који је превиђен за фебруар месец у Мађарској (Будимпешта).

“У клубу смо изузетно поносни и презадовољни постигнутим резултатима, поготово што је за велику већину наших такмичара ово прва година у вишој узрасној категорији и резултати нас тек очекују. Велика је ствар за нас што смо остварили успехе и појединачно и екипно и тако наставили са традицијом неговања екипног духа и колективизма. Следећег викенда нас већ очекује Куп Војводине у Инђији за полетарце, пионире и наде где такође идемо са око 20 такмичара и имаћемо и појединачне и екипне наступе”, изјавио је тренер Никола Гребер.

Поред тренера Николе Гребера, ту су били још и тренери Бојан Перућица и Милош Данилов.

Извор: Општина Кула