КАРАВАН ЉУБАВИ И ПОДРШКЕ

Основна школа “Слободан Бајић Паја” Пећинци, организовала је и ове године пројекат “Слатки караван 2023”, заједно са Омладинском хуманитарном организацијом “Уједињена Србија” и Архијерејским намесништвом пећиначким, а циљ акције је прикупљање слаткиша за новогодишње пакетиће намењене малишанима на Косову и Метохији.

Како нам је рекла Милијана Срдић, директорка пећиначке основне школе, свој допринос хуманитарној акцији су дале још две основне школе ОШ “Душан Вукасовић Диоген” из Купинова и ОШ “23. октобар” из Голубинаца, као и Техничка школа “Миленко Веркић Неша” из Пећинаца.

“Веома смо поносни на наше ученике који су прикупили велику количину слаткиша. Посебно бисмо похвалили ученике подручних школа који су предано сакупљали слаткише, сланише, играчке и школски прибор, а онда их све спаковали у кутије обложене украсним папиром. Наши талентовани ђаци пожелели су пре свега мира и благостања, здравља, среће и љубави за Нову годину својим вршњацима путем ручно израђених честитки веселих боја и облика. Караван љубави и подршке, чији смо и ми делић, креће ове недеље пут Ораховца, Велике Хоче, Гораждевца, Штрпца, Грачанице и Косовске Митровице да обрадује и угреје срца наших малишана из јужне покрајине” – рекла нам је Срдић.

Извор: Општина Пећинци