КАРАВАН „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“ У ДЗ „ДР ЂОРЂЕ БАСТИЋ“

Караван „Заједници заједно“ обишао је Дом здравља „Др Ђорђе Бастић“ коме је компанија НИС донирала ултразвучни апарат за прегледе беба и трудница ради правовременог детектовања озбиљних аномалија код деце.

Желећи да боравак најмлађих пацијената у овој здравственој установи учини што пријатнијим, чланови Клуба волонтера НИС-а украсили су просторије постерима дечијих јунака и улепшали зидове чекаоница. На овај начин настављено је вишегодишње партнерство компаније НИС и општине Србобран, где је у оквиру програма „Заједници заједно“ до сада уложено преко 62 милиона динара у реализацију 50 пројеката.

„Компанија НИС нам је, као друштвено одговорна компанија, у оквиру програма ‘Заједници заједно’ донирала моћан и квалитетан ултразвучни апарат и тиме значајно утицала на повећање квалитета здравствене заштите у Србобрану. Захваљујући новој опреми урађено је око 1.700 гинеколошких и више стотина других прегледа. Желео бих да изразим захвалност на досадашњој подршци коју нам је компанија НИС пружила, а надамо се да ћемо и у будућности наставити овакав, за нас веома значајан, вид сарадње“, изјавио је др Властимир Кладар, директор Дома здравља Србобран.

Компанији НИС захвалио је и др Илија Газепов, члан Општинског већа. „Ова донација у облику врло вредног ултразвучног апарата је круна вишегодишње успешне сарадње локалне самоуправе Србобран са НИС-ом и надам се да ћемо ту нашу сарадњу још више обогатити и наставити“, рекао је др Газепов.

Поред Дома здравља у Србобрану, компанија НИС је караваном „Заједници заједно“ посетила бројне здравствене установе широм Србије, које је подржала путем овог програма друштвене одговорности. НИС већ 12 година активно улаже у развој локалних заједница и унапређење квалитета живота грађана наше земље. До сада је кроз програм „Заједници заједно“ подржано више од 950 пројеката вредних 1,2 милијарди динара.

Извор: Општина Србобран