KIFLICE ZAMIRISALE KUPINOVOM PO PETI PUT

Kiflicijada Kupinovo, manifestacija koja je juče obeleželi mali jubilej – pet godina postojanja, okupila je u Domu kulture u Kupinovu 23 udruženja žena iz celog Srema, među kojima i sedam udruženja iz pećinačke opštine: „Sremice“, „Veselice“, „Šimanovčanke“, „Kolevka Srema“, „Ogarčanke“, „Sunčev cvet“ i „Lepota Ašanje“.

Petu godinu zaredom organizator kupinske Kiflicijade je domaće Udruženje žena „Majka Angelina“, a kako nam je rekla potpredsednica udruženja Nataša Spasić, ove godine vredne Sremice su pripremile toliko najrazličitijih i slatkih i slanih kiflica, da je žiri odlučio da nagradi sve učesnice manifestacije.

„Danas su svi učesnici ujedno i pobednici. Drago mi je što su se naše Sremice odazvale u tolikom broju i što su još jednom pokazale da kada je mešenje u pitanju niko im nije ravan. Zahvaljujem se Opštini Pećinci, koja je i ove godine bila pokrovitelj Kiflicijade, kao i preduzeću Luki komerc i meštankama i meštanima Kupinova koji su nam pomogli u organizaciji manifestacije“ – rekla nam Nataša Spasić.

Manifestaciju je posetio i predsednik Saveta Mesne zajednice Kupinovo Perica Odobašić, koji je naglasio da pećinačka lokalna samouprava podržava sve manifestacije koje promovišu kulturne, istorijske i tradicionalne vrednosti Kupinova.

Petu Kiflicijadu su svojim nastupima ulepšali Društvo za negovanje narodne tradicije „Kupinik“ i vokalni solista Mihajlo Janković, a posebno interesovanje posetilaca izazvala je kiflica teška dva i po kilograma, koju su pripremile članice udruženja „Kolevka Srema“ iz Pećinaca.

Izvor: Opština Pećinci