КИКИНДА ДОБИЈА НОВИ МОДЕРАН СТАДИОН ПО УЕФА СТАНДАРДИМА

Кикинда ће у наредном периоду, на локацији садашњег Градског стадиона, добити нови мултифункционалан спортско-пословни објекат. Након што је град Кикинда расписао тендер за израду пројектно-техничке документације, идејног решења и урбанистичког пројекта за изградњу новог стадиона. Реконструисано спортско здање посетили су Никола Лукач, градоначелник Кикинде и његови сарадници. Миленко Јованов, народни посланик, сматра да је расписивање тендера први корак у реализацији, за кикиндски спорт, капиталног инфраструктурног пројекта:

– Процедура у вези с тендером и израдом идејног и урбанистичког пројекта сигурно ће потрајати до краја године. Будуће здање биће прикладно за организовање сајмова, концерата и других манифестација. У плану је изградња и помоћног стадиона са вештачком подлогом, као и пословног објекта са амбулантом Дома здравља и експозитором Поште. Мислим да је за житеље Баранде то је добра вест- рекао је Јованов. Он је рекао да заслуге да наш град добије нови стадион по УЕФА стандардима припадају Александру Вучићу, председнику Србије:

– Интересовао сам се да ли постоји шанса да реконструишемо западну трибину. Председник ми је одговорио да Кикинда, као центар Севернобанатског округа, заслужује да добије нови стадион. Тако смо се и нашли на списку на ком су још и Лозница, Лесковац, Зајечар, Краљево… Људи из Канцеларије за управљање јавним набавкама већ су посетили наш град- потврдио је Јованов. Како се наводи у тендерској документацији, у оквиру будућег модерног комплекса на 12.000 квадратних метара, планирана је изградња фудбалског терена димензија 105×68 метара, док ће стадион имати капацитет 5.000 седећих места:

– У овом тренутку не могу прецизно да говорим о роковима изградње, али могу душебрижницима да поручем следеће. Они ће упитати да ли је ово приорирет, зар нема ништа важније? Наравно да има важнијих ствари које Кикинди требају. Кад имате изградњу стадиона, можете да добијете стадион, или да не добијете ништа. Рачунам да је боље да Кикинда добије нови стадион. Знам да су неки навикли да Кикинда не добија ништа. Све оно што је нешто, завршавало је у њиховим џеповима. Зато не морају ништа да брину. Кикинда ће добити пут од Накова до Бачког Брега и постати транзитно место од Темишвара до Осијека. Добићемо нове фабрике. Изгледне су инвестиције у нашу локалну инфраструктуру- казао је Јованов. Управа ОФК “Кикинде” и градоначелник Лукач сагласни су у оцени да Градски стадион сада изгледа неупоредиво боље у односу на претходни период:

– Захваљујући средствима Покрајине, локалне самоуправе и донатора, међу којима је фабрика црепа и плочица “Тоза Марковић”, ово спортско здање је сада у далеко квалитетнијем стању. Напредак је видљив на сваком кораку, од заливног система, зидова, обновљене атлетске стазе, до источне трибине која треба да добије столице. Помоћни терен добио је рефлекторе. Уређене су и клупске просторије- констатовао је Лукач.

Извор: Град Кикинда