КИКИНДА ДОБИЛА ТУРИСТИЧКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ

На данашњој седници локалног парламента, која је уз поштовање свих противепидемијских мера одржана у Народном позоришту, одборници су донели одлуку о оснивању Туристичке организације града Кикинде, на чијем је челу в.д. директорка Јасмина Миланков. Никола Лукач, градоначелник Кикинде, сматра да је веома важно што је наш град добио Туристичку организацију, која је током 2013. године, због тадашње финансијске ситуације, морала да се трансформише у Канцеларију за туризам:

-До овог тренутка, били смо један од ретких градова који није имао Туристичку организацију. О нашим туристичким потенцијалима мислим да не треба много да говорим. Од сова, мамута, Суваче, Симпозијума и музеја “Тера”, Старог језера и наше манифестације “Дани лудаје”. Задатак Туристичке организација биће да још боље промовише и заинтересованим туристима из свих крајева Србије и иностранства приближи наше знаменитости и манифестације. Канцеларија за туризам и досад је овај посао добро радила, а сад им се пружа могућност да буду још креативнији. Поставили смо задатке и циљеве- рекао је Лукач и похвалио Кикинђане због великог одзиву током досадашње вакцинације. Градоначелник је позвао суграђане и мештане околних села да се вакцинишу јер је то, како је рекао, најефикаснији начин борбе против ковида. Одао је признање здравственим радницима на уложеном труду и пожртвованости који су исказали од почетка масовне имуизације, али и раније. Одборници су претходно усвојили годишни извештај о раду локалног омбудсмана. Милан Новаковић је подсетио да ову функцију обавља 19 месеци. Прецизирао је и да је током 2020. године имао укупно 115 обраћања суграђана. Позитивно је решено 17 случајева, а одбачено 57 притужби . Новаковић је рекао да ће локални омбудсман у овој години располагати буџетом који износи 325.000 динара. Поред осталих, одборници су усвојили и одлуку о месним заједницама на територији града Кикинде, јер их на то обавезује законска регулатива. Срђан Сивчев, шеф одборничке групе владајуће странке, изразио је задовољство што је седница локалног парламента одржана у Народном позоришту:

-Хала није била лоше решење, али је овај амбијент пружио осећај истанчаности, гламура и свечаности- констатовао је Сивчев и указао да ова зграда датира с краја 19. века, а да позориште користи од 1950.

Извор: Град Кикинда