КИКИНДА ДОМАЋИН ЖЕНСКОЈ ОДБОЈКАШКОЈ ПИОНИРСКОЈ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, заједно са Јеленом Чуданов, председницом Спортског савеза Кикинде, посетили су тренинг женске пионирске репрезентације Србије у одбојци. Девојчице рођене 2007. године и млађе, њих 18, припремају се у хали Спортског центра “Језеро“ за предстојећу Балканијаду и Европско првенство.

“Ово је још један вид лепе сарадње Одбојкашог савеза Србије и Града Кикинде коју смо започели још протекле године, када је и договорено да угостимо одређене узрасне категорије мушке и женске селекције наше репрезентације“, истакао је Пецарски.

Пионирке се припремају за предстојећу Балканијаду у Врњачкој Бањи и Европско првенство које ће се одржати у Мађарској и Србији:

“Захвалио бих Граду Кикинди на одличном домаћинству и условима који су нам обезбеђени да се на најбољи начин припремимо за предстојећа такмичења. Надам се да ће нам Кикинда бити талична и ако освојимо медаљу да имамо разлог више да поново тренирамо у овом граду“, додао је Немања Зекић, тренер пионирске женске одбојкаше репрезентације.

Турнири, кампови као и припреме све су учесталији у Кикинди, граду који последњих година значајна средства улаже у спортски туризам:

“Одбојка је врло популаран спорт у нашем граду и чињеница је да велики број деце, посебно девојчица тренира овај спорт. Окупљање репрезетнације у нашем граду само може да пружи додтан мотив свима који би желели да се баве одбојком“, надовезала се Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде

Извор: Град Кикинда