КИКИНДА ИМА НОВУ ТУРИСТИЧКУ ПОНУДУ – ВОЖЊУ ФИЈАКЕРОМ НАЛЕПШИМ УЛИЦАМА ГРАДА

Вожњом фијакерима по најлепшим улицама Кикинде, званично је представљена та нова туристичка понуда у граду, а у оквиру новог програма представљена је и новоотворена школа јахања која се налази на Старом погону 3. Недељну поподневну вожњу фијакером припремила је Туристичка организација града Кикинде. Понуда ће бити у програму од 10. јула, а сви заинтересовани ће бити у прилици да се провозају недељом од 18 до 20 сати и 30 минута. У промотивној вожњи учествовао је и градоначелник Кикинде, Никола Лукач, који је том приликом истакао да ће вожњом фијакерима и школом јахања, Кикинда бити још привлачнија многобројним туристима:

“Жеља нам је да новом идејом, али и туристичком понудом, будемо што бољи на туристичкој мапи која ће бити употпуњена вожњом фијакером. Ово је такође лепа прилика да деца науче што више о коњима, а ми старији да уживамо уз присуство ових племенитих животиња. Град Кикинда је туристички град врло интересантан за посету, а вожњом фијакером кроз једну од најепших улица на свету, али и другим сокацима, мислим да ће бити и више него изузетан догађај. Још ћемо много тога понудити нашим суграђанима и гостима, тако да су све идеје увек добро дошле“.

Полазни пункт ће бити на платоу код нове Градске пијаце, а вожња ће трајати око пола сата. У случају организованог доласка већег броја гостију, све информације биће доступне у Туристичкој организацији:

“Одлучили смо да програм реализујемо недељом после подне како би наши суграђани и сви гости моглу да вожњом фијакерима погледају град из другачије преспективе. Тада су људи слободни, а посебно власници фијакера“, подсетила је Јасмина Миланков, директорка Туристичке организације града Кикинде.

Школа јахања ће започети 1. јула и радиће се са децом од 6 до 14 година, односно за старије од 14 година:

“Планирали смо да школа јахања у јулу буде бесплатна, како бисмо видели колика је потреба самих полазника. Тада ћемо организовати вечерње термине за све заинтересоване грађане који ће тако имати лепу прилику да науче нешто ново о јахању“, додао је Илија Рађеновић, председник Кикиндског коњичког удружења.

“Препоручујем свој деци која воле коње да учествују, коњи су најплеменитије животиње и школа ће бити у складу са тим да малишани већ од шест година науче нешто лепо о коњима“, надовезала се Јована Рожајац, из Кикиндског коњичког удружења.

Извор: Град Кикинда