КИКИНДА ЈЕ ГРАД ДОБРИХ ЉУДИ И РАЗНОВРСНЕ ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ

Афирмација већ постојеће туристичке понуде и најпознатијих манифестација са акцентом на снажнији развој сеоског туризма и промовисање Кикинде као “града добрих људи” биће први кораци Туристичке организације града Кикинде. На последњој седници локалног парламента одборници су донели одлуку о оснивању Туристичке организације града Кикинде. За в.д. директорку именована је Јасмина Миланков. Да је донедавно Кикинда била међу ретким градовима без Туристичке организације, констатовао је Никола Лукач, градоначелник Кикинде. Током 2013. године, због тадашње финансијске ситуације, Туристичка организација морала је да се трансформише у Канцеларију за туризам:

-Излишно је говорити о томе колико је Туристичка организација важна за Кикинду и нашу средину, за промоцију наших туристичких адута, али и за привлачење туриста из нашег региона, земље, па и из иностранства. Тим људи на челу са Јасмином Миланков довољно је искусан да потенцијалним туристима још боље представи и афирмише град сова, мамута и лудаје, Суваче, Симпозијума и музеја “Тера”, а изнад свега града добрих људи. Имамо шта да покажемо, а као још увек недовољно искоришћен потенцијал видим богату и шаролику туристичку понуду наших села. Ми, као мултинациолна и мултикултурална средина, можемо додатно да унапредимо нашу туристичку понуду. Хајде да будемо средина у коју се радо долази јер смо заиста град добрих људи – категоричан је Лукач. Шта ће бити први конкретни потези Туристичке организације града Кикинде открила је в.д. директорка:

-Свим гостима који посете неки од овдашњих угоститељких објеката, биће доступан флајер са QR кодом и фотографијама препознатљиве туристичке понуде Кикинде. Скенирање тог кода, омогућиће госту да дођу до свих релевантних информација из области туризма. Власници ресторана, кафића и хостела такође ће моћи да допуне постојеће информације и буду, у неком смислу, туристички аниматори. Поред класичне сувенирнице, размишљамо и о покретању онлајн сувенирнице. Желимо да људима из свих крајева Србије и света пружимо прилику да добију неки сувенир са препознатиљивим кикиндским туристичким мотивима- казала је Миланков и изразила наду да ће побољшање екипемиолошких прилика омогућити да организују “Кикиндско лето” “Дане лудаје” и све друге познате туристичке манифестације и садржаје.

Извор: Град Кикинда