КИКИНДА: “МЕКАФОР” ГРАДИ НОВИ ПОГОН, САРАДЊА СА ЛОКАЛНОМ САМОУПРАВОМ НА ИЗУЗЕТНОМ НИВОУ

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, обишао је данас производни погон компаније “Мекафор” и уверио се да изградња нове фабричке хале одмиче жељеном динамиком. Марков је изразио задовољство што “Мекафор” поново ради пуним капацитетом:

– Долазак “Мекафора” у Кикинду, сасвим сигурно, отворио је нову економску страницу у привлачењу иностраних инвестиција. Наша сарадња је веома добра, а ми смо и даље спремни да, и након корона кризе, помогнемо. Нарочито нас радује што ће се у Кикинди производити и делови за авио индустрију- поручио је Марков. Директор фабрике “Мекафор”, Небојша Недељковић, потврдио је да су радови почели крајем фебруара и прецизирао да се ради о инвестицији вредној око три милиона евра:

– Откако смо 2016. године у Кикинди покренули производњу, дуплирали смо број радника и сада имамо више од сто запослених. Нови погон омогућиће нам и нова тржишта. Досад смо радили за ауто индустрију, произвођаче камиона и пољопривредне механизације, а нова инвестиција означиће улазак “Мекафора” у ауто индустрију. До краја лета очекујемо завршетак новог погона који ће заузимати 3.000 квадратних метара, а у наредне три године, по окончању целог пројекта, планирамо запошљавање још 180 људи- прецизирао је Недељковић и потврдио да компанија “Мекафор” има изузетно добру сарадњу са локалном самоуправом:

– У будућој фабрици правићемо турбине за авионе, као и завршну и машинску обраду. Током корона кризе дошло је до пада производње, али се ситуација у међувремену нормализовала-навео је Недељковић и додао да су посебно поносни што су њихови клијенти компаније “Волво” и “Џон Дир”.

Извор: Град Кикинда