KIKINDA: МИКИНИ НЕПОНОВЉИВИ СТИХОВИ И ЗВУЦИ ТАМБУРЕ

Гости јубиларног 35. Меморијала “Мирослав Антић”, на дан када је свестрани и непоновљиви уметник отишао у легенду, почаст су му одали стиховима и звуцима тамбуре. Мики у част, стихове су говорили Миодраг Петровић , Слободан Ћустић, Милан Михаиловић Цаци, Јелена Гавриловић, Никола Ракочевић, Тања Кецман, Мина Стојковић, Јелена Шнеблић и Бранислав Јевтић. Поред “Мокаса”, музиком је вече за памћење обојио Бане Крстић, а све по замисли Ненада Гвозденовића, редитеља овогодишње манифестације, одржане под слоганом “Мост који треба проћи“:

– Поезија Мирослава Антића саставни је део одрастања и образовања једног глумца. Свака песма је другачија, свака је за себе, а све заједно- једна прича. Први пут сам у Мокрину. Ретко сам у прилици да говорим поезију и било ми је право задовољство. Много је лепо кад иза тебе остане тако нешто. Кад део свог детињства можеш да уградиш у интерпретацију. То је прави доживљај- казала је глумица Јелена Гавриловић, док је њен колега Милан Михаиловић Цаци признао да је познавао једног другог знаменитог Мокринчанина, Рашу Попова. О аутору “Гаравог сокака” каже:

– Мика Антић је, онима који држе до поезије, заиста био као члан породице. Ја Мику тако доживљавам и изузетно сам срећан што сам био овде да одам пошту човеку са којим сам се толико пута дружио говорећи његове стихове- рекао је он. Никола Ракочевић, млади и већ афирмисани глумац, за поезију Мике Антића каже следеће:

– Осећате да је у своје песме уградио неку своју мудрост коју је носио са собом, али и нека сазнања до којих је дошао као човек- указао је он. Живко Угреновић, председник МЗ Мокрин, уверен је да су се и ове године, на најбољи могући начин, одужили великом песнику, новинару, сликару и филмском редитељу. Таквог је става и Миливој Лињачки, члан ГВ:

– Локална самоуправа, као и годинама раније, пружила је подршку манифестацији која негује сећања на великог Мику Антића- поручио је Лињачки и позвао Мокринчане да и наредних дана погледају у Дому културе самосталну изложбу карикатура Васике Тенкеша, која је отворена у оквиру јубиларног меморијала.

Извор: Град Кикинда