КИКИНДА НА ЏУДО КАРТИ ЕВРОПЕ

Локална самоуправа и Покрајински секретаријат за спорт и омладину пружили су и ове године подршку Џудо клубу “Партизан”, организатору 15. Међународног тренинг кампа. Кикинђани су протеклог викенда организовали 36. Међународног џудо купа за млађе узрасне категорије и 11. Меморијал “Драган Цигановић Цига”. Фасцинантно звучи податак да је ових дана кикиндски “Партизан” угостио око 900 џудиста и џудисткиња:

– То је збиља једна импозантна бројка и промоција спортских потенцијала Кикинде, пре свега, џудоа. Покрајински секретаријат за спорт и омладину и претходних година је дао подршку организацији џудо турнира и кампа. Пре петнаест година, на првом кампу, било је тридесет џудиста, а сад је присутно 300 спортиста из 11 земаља- изјавио је Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину. Да се Кикинда на џудо карти Европе позиционирала као значајан центар, оценио је градоначелник Кикинде, Павле Марков. Он се заузео да у нашем граду буде још више великих спортских манифестација:

– Кикинда је ових дана у знаку џудоа, а наша подршка није изостала. Честитам “Партизану” на сјајној организацији. Нека другим спортским клубовима ово буде модел како да, на врхунском нивоу, организују велико међународно такмичење- рекао је Марков. Тренер Џудо клуба “Партизан”, Светислав Вукмирица, сматра да је протекли викенд, а потом и тродневни Међународни тренинг камп потврдио да је наш град одавно стасао у велики џудо центар:

– Позитивни коментари покрајинских и градских челника, али и наших џудо пријатеља из 11 земаља, могу само додатно да нас мотивишу да будемо још бољи организатори и домаћини. Наредне године очекујемо долазак џудиста из Словачке и Украјине- најавио је Вукмирица.

Извор: Град Кикинда