КИКИНДА СЕ И ЊИМА ЗАХВАЛИЛА НА ПОЖРТВОВАНОСТИ И ХУМАНОСТИ

За исказану пожртвованост и хуманост током трајања пандемија коронавируса, данас је још 187 лекара, медицинских сестара и техничара, али и немедицинског особља кикиндске болнице добило „Никољданске повеље“:

– Захваљујући вашем професионализму, личној храбрости и одговорности Кикинда је успела да се избори са вирусом корона. У име ваших пацијената и свих грађана желим посебно да вам се захвалим. Ви сте тих дана и недеља били на првој линији одбране од короне- рекао је Павле Марков, градоначелник Кикинде. Присутним добитницима “Никољандске повеље” потврдио је да је чуо да се директор болнице извинио због процедуралне грешке због које је део медицинских радника, с правом, исказао негодовање:

– Није, дакле, до нас. Због вашем професионализма и огромног труда ми не желимо ниједним потезом да укажемо да постоји било каква неједнакост у нашем граду, нарочито међу људима који су ризиковали својекако би спасили друге животе. Од портира до лекара специјалисте, сви сте поднели терет корона кризе. Хвала вам на томе- поручио је Марков. Заменик директора болнице, др Јован Јаконић, потврдио је да у нашем граду нема више случајева новог корона вируса:

– Још увек у нашој болници радимо у складу са ванредних мерама, наравно професионално и одговорно. Иако све ово што смо радили спада у опис нашег посла, пуно нам значи овакав знак пажње- признао је др Јаконић. Главна сестра Интернистичких амбулатни и председница здравствених радника Кикинде, Недељка Бутулија, истакла је да су велики део терета поднели и лаборанти, физиотерапеути и све друге службе ове здравствене установе:

– Радили смо пуног срца, са пуно воље и без страха. До реорганизације рада болнице је дошло током само једног преподнева, у року од неколико сати. Доказ нашег квалитетног рада потрвђује чињеница да нисмо имали ниједног инфицираног здравственог радника. Исти је слућчај и са немедицинским особљем. Хвала и нашим пацијентима. Били су стрпљиви и слушали наша упуства- казала је она.

Извор: Град Кикинда