КИКИНДА: ЗАВРШЕТАК НАЈСАВРЕМЕНИЈЕ ПИЈАЦЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ, НАЈКАСНИЈЕ ПОЧЕТКОМ 2021.

Нова централна градска пијаца требало би да у потпуности буде изграђена до краја године, а најкасније током првих неколико месеци 2021. То је данас изјавио Павле Марков, градоначелник Кикинде, након што је у друштву Недељка Ковачевића, директора Управе за капитална улагања АП Војводине, обишао градилиште. Укупна површина овог модерног објекта износи 3.300 квадратних метара, а од три планиране ламеле, прва је изграђена:

– У пуном замаху је друга и трећа фаза радова. Уважавајући нестабилну епидемиолошку ситуацију могуће је да се радови не окончају до краја године, како је и планирано. Пандемија КОВИД-19, али и правно – технички проблеми због објекта у непосредној близини градилишта, разлози су што изградња центалне градске пијаце није окончана овој јула – навео је Марков . Укупна површина три ламеле износиће око 1.200 квадратних метара, док ће 130 тезги бити наткривено:

– Сигурно је да Кикинда добија једну од најсавременијих пијаца у Војводини, па и шире. За наш град, ово је капиталан пројекат – нагласио је Марков. Директор Управе за капитална улагања АП Војводине, Недељко Ковачевић, осврнуо се на финансијке детаље изградње пијаце:

– Управа за капитална улагања АП Војводине издвојила је 244 милиона динара за све три фазе. Локална самоуправа наменила је око 50 милиона динара, док је 16 милиона морало да се определи због додатних радова, односно рушења стаменог објекта поред градилишта. Уколико не буде непредвиђених околности, у виду погоршања епидемиолошке ситуације и временских прилика, очекујем да се преостали радови окончају у предвиђеном року – оценио је Ковачевић.

Извор: Град Кикинда