КИКИНЂАНЕ ДО СУЗА НАСМЕЈАЛЕ “ЉУБАВНЕ ИГРАРИЈЕ”

Мирка Васиљевић, Семир Гицић, Немања Јаничић, Зинаида Дедакин и Игор Дамњановић, протагонисти хит представе “Љубавне играрије”, до суза су насмејали Кикинђане. Као и у комаду “Пази с’ киме спаваш”, бриљира идентична глумачка постава, а класичан текст не постоји. Заправо је цео текст састављен од стихова познатих домћих народних и забавних песама. Представа прати љубав кроз разне комичне ситуације, а добро је што “Љубавне играрије” могу да се гледају независно од “Пази с’ киме спаваш”. То нам је потврдила и глумица Мирка Васиљевић:

-Већ пет година са том представом не престајемо да одушевљавамо публику. У једном тренутку се поставило питање зашто не бисмо направили други део, јер нисмо имали страх како ће публика реаговати. Резулат тога јесу “Љубавне играрије”. Причу смо додатно закомпликовали и драматуршки се више играли. Поносни смо што оба дела могу да се гледају потпуно одвојено- рекла је она и наставила:

– У питању су две засебне, а опет спојене приче. Поносни смо што “Љубавне играрије” стоје на мало “озбиљнијим ногама” у односу на претходну представу. То што на сцени радимо није нимало лако. Нема места импровизацији и збуњености. О нас изискјује максимални сконцентрисаност-рекла је Мирка Васиљевић, док је Немања Јаничић похвалио организаторе “Кикиндског лета”:

– Гостовање смо утаначили још пре шест месеци. Нисам при пут у Кикинди. Допада ми се, а нарочито овај специфичан простор. Што се тиче наставка представе, био сам против тога, али су ме колеге убедиле да се упустимо у израду нове. Добро је да су то урадили. Кад сам прочитао текст, схватио сам да је бољи. Иза нас је петогодишње искуство играња “Пази с’ киме спаваш”, а реакције публике са наставком приче су добре. Тако је било и у Кикинди- констатовао је Немања Јаничић.

Извор: Град Кикинда