КИКИНЂАНЕ РАЗГАЛИО НЕША ГАЛИЈА, ДВОЧАСОВНИ КОНЦЕРТ ЗА ПАМЋЕЊЕ

Дуго очекиван наступ Ненада Милосављевића, фронтмена популарне групе “Галија”, у потпуности је оправдао очекивања публика. Кикинђану су пуна два сата, хорски углас, са Нешом Галијом певали његове антологијске хитове. Тако добра атмосфера одавно није виђена у дворишту Курије, а одушевила је и сјајног музичара и композитора. Присетио се Неша Галија и претходног наступа на овој сцени, али и дана које је у Кикинди провео компонујући музику за једну представу овдашњег театра:

-“Галија” је и настала из потребе за позоришном представом. Позориште је моје велико надахнуће. С ове временске дистанце могу да кажем да на почетку каријере нисам слутио да ћу себи приуштити овакав начин живота. Супер је што је испало тако. Мало људи је привилеговано да се баве послом који воли и живи од тога . Мислим да је то суштина успеха. Могу да кажем да сам задовољан човек- рекао је Неша Галија и нагласио да је двориште Курије за њега веома инспиративно:

-Верујем да је исти случај и са другим уметницима. Овде нема одлива енергије. Некако је све запаковано. Немају сви привилегује да имају овакав простор за концерт- навео је Неша Галија. Његова очекивања да ће, као и током претходног концерта, кикиндска публика са једнаким жаром и емоцијама испратити наступ на сцени Курије, у потпуности су се обистинила. Култни бенд издао је нови албум пре пола године, а Неша Галија открио је и шта припремају у наредном периоду:

– С великим жаром припремамо акустични концерт у Комбанк дворани. Одржаћемо га 1. новембра. Биће на трагу попут оног из 1995. Концерт одржан те године на Бадње вече, био је један од најгледанијих у Србији и региону. “Галија” постоји већ 43 године- казао је Неша Галија. Похвалио је организаторе „Кикиндског лета“ и изразио уверење да ће и предстојеће 34. “Дане лудаје” сјајно организовати.

Извор: Град Кикинда