КИКИНЂАНИ ЋЕ ЈОШ ДУГО ПРЕПРИЧАВАТИ НАСТУП ЛЕНЕ КОВАЧЕВИЋ

Да Лена Ковачевић важи за уметницу посебног сензибилитета и раскошног гласа, публика се уверила на концерту приређеном у дворишту Курије, у оквиру “Кикиндског лета”. Њена интерпретација никог није оставила равнодушним, а публици и организаторима је захвалила на срдачном дочеку и, како је истакла, великом гостопримству:

– Пуно путујемо и гостујемо широм Србије и региона, али морам да констатујем да смо овде заиста лепо дочекани. Не памтим овако срдачну атмосферу. Хвала вам на томе. Знате, музика није потребна само нама музичарима. Она инспирише и подједнако покреће одрасле и децу. Тако је било и на концерту у Кикинди- рекла је Лена Ковачевић. Најширем аудиторијуму позната је по и даље актуелном хиту “Кафе” и учешћу у жирију популарне емисије “Први Глас Србије”. Мање је познато да је

дипломирала џез певање на престижном Музичком конзерваторијуму у Амстердаму и да је ћерка познатог писца Душана Ковачевића. Лена се сматра једним од најважнијих музичара нове генерације:

– Сентимент музике којом се бавим бирао је мене, а и ја њега. Сећам се да су и моји родитељи били зачуђени кад сам им саопштила шта ћу студирати, јер сам била на два корака од тога да се определим за класичну музику. Живети у Србији, бити другачији и бавити се неком другом врстом музике није увек било захвално. Било је потребно пуно времена и стрпљења јер нисам ишла никаквим инстант путевима, како се то данас ради- признала је Лена Ковачевић. Она је наступала на догађајима за највеће компаније из света и региона, а 2014. године имала је част да наступи на венчању Новака и Јелене Ђоковић на Светом Стефану.

Извор: Град Кикинда