КИКИНЂАНИМА НАКОН БОЖИЋНЕ ЛИТУРГИЈЕ ПОДЕЉЕНА ВЕЛИКА ЧЕСНИЦА

Православни верници данас славе Божић, рођење Исуса Христа. Божићној литургији у цркви Светог Николе, поред великог броја суграђана, присустовали су Станислава Хрњак, председница градске Скупштине, чланови ГВ, Саша Танацков и Миодраг Булајић, као и начелник Севернобанатског управног округа, Никола Лукач. Јереј Никола Мишковић, старешина храма, свим суграђанима православне вероисповести честитао је Божић радосним хришћанским поздравом: „Мир Божји, Христос се роди“. Кикинђанима је пожелео да Божић проведу у миру, здрављу и љубави:

– Господ је дао свог сина да би се ми људи спасили. Свима честитам најрадоснији хришћански празник, рођење Исуса Христа – рекао је јереј Никола Мишковић, док је Станислава Хрњак, председница градске Скупштине, признала да је Божићна литургија одисала атмосфером мира и заједништва:

– У своје лично и име Града Кикинде, свим суграђанима желим мир у души, добро здравље, радост и захвалност на малим стварима, јер ко не зна да се радује малој срећи не зна ни великој. Опростите свима који су вас на неки начин повредили у претходној години и изаберите увек праву реч. Борите се за љубав поручила је Хрњак. Божићна чесница, пречника 190 центиметара, по шести пут је ломљена је у храму Светог Николе. Као и ранијих година, чесница тешка 90 килограма направљена у пекари „Мркшићеви салаши“ из Српског Итебеја. У њој су се налази златник и пет сребрњака. Сребрњак је у чесници пронашла Кикинђанка Милица Удицки којој је данас рођендан:

– Јако сам се обрадовала. Надам се да ће и сребњак донети срећу и напредак мени и мојој породици. Неочекивану срећу поделила сам са унуцима Уном и Вуком – рекла је слављеница. Божић Бата обрадовао је и Жарка Зубанова из Кикинде:

– Божићну литургију не пропуштам, а ову ћу дуго памтити. Диван је осећај. Нека сребрњак донесе срећу мојој породици и мени – пожелео је Зубанов.

Извор: Град Кикинда