КИКИНЂАНКА НАЈБОЉА У СРБИЈИ, ПОБЕДНИЦА ТАКМИЧЕЊА ИЗ РАЧУНОВОДСТВА

Емилија Хома из Кикинде, матуранткиња Економско – трговинске школе, освојила је прво место на републичком такмичењу из рачуноводства. На такмичењу одржаном у Београду, у Другој економској школи, Емилија је показала завидно знање које ће јој, уверена је, помоћи и током наставка школовања јер намерава на упише Економски факултет у Суботици:

– Пут до Београда и освајања првог места у Србији, водио ме је преко школског такмичења из рачуноводства. Заиста ми ова награда пуно значи, на личном плану, али и што сам достојно представила своју школу и град. За мене је ово једно велико и пријатно искуство. Иако смо имали мало времена да се припремимо, јер нисмо знали да ли ће се такмичење и одржати, успела сам да се добро спремим и решим све задатке. Рад и труд су се исплатили – признала је Емилија. Директор Економско-трговинске школе, Томислав Бартолић, честитао је Емилији Хома на великом успеху и уручио јој новчану награду. Домаћин такмичења наградио је нашу суграђанку са 25.000 динара, док јој је пореска канцеларија “Пипер” наменила 100 евра. Књиге и рачунарску опрему Емили су даривали школа и спонзори. Честиткама се придружила Милена Живков, чланица ГВ за културу и образовање:

– Припала ми је част да испред Градске управе поздравим ову сјајну ученицу и њену менторку, професорицу Ивану Којић. Бити најбољи у нечему у Србији је изузетно велики успех. Бити најбољи из рачуновоства, по мојом скромној оцени, као некадашњој ученици ове школе је заиста за сваку похвалу – оценила је Живков. Професорица Ивана Којић указала је да су право учешћа на такмичењу имали будући економски техничари и финансијски администратори, и то по један ученик из сваке школе:

– Било ми је задовољство да предајем Емилији и осталој деци, која су се определила за смер финанансијки администратор. То одељење чине дивни ученици, а верујем да тако мисле и моје колеге. Још на почетку школовања, Емилија се издвојила као ученица са веома развијеном рачуновоственом логиком – рекла је професорица Којић.

Извор: Град Кикинда