“КИКИНДСКА ЗЛАТНА РУКАВИЦА” ИСПУНИЛА ОЧЕКИВАЊА ОРГАНИЗАТОРА И ТАКМИЧАРА

Владимир Бериша (16) из Београда, члан БК „Димке“, освајач је „Кикиндске златне рукавице“, такмичења са најдужом традицијом у нашем граду. Овај боксерски турнир одржава се од 1975. године, а изостао је само лане и 1999. Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину уручили су трофеје најбољем боксеру, боксерки и најбољем техничару. Такмичење је окупило 120 боксера и боксерки из Грчке, Молдавије, Румуније, Словеније, Хрватске, Чешке, Бугарске, БиХ, Кипра и наше земље:

– Захваљујући недавно одржаном Светском првенству у Београду, о боксу се поново прича у нашој земљи. Прихватили смо иницијативу ОБК “Кикинда” да у нашем граду видимо најбоље младе боксере у јуниорској и омладинској конкуренцији. Осим у рингу, о боксу се причало и у нашој Градској кући. Тамо је одржана изборна Скупштина Боксерског савеза Србије. Поверење је поново указано Ненаду Боровчанину- саопштио је Лукач и додао да су суботњи мечеви и директно преношени на ТВ „Arena fight“. Са посебним емоцијама је борбе у рингу пратио Зоран Крнић (68) из Кикинде, победник прве “Кикинде златне рукавице”:

– Тријумфовао сам у категорији до 60 килограма, далеке 1975. године. Мој син, др Стеван Крнић, успео је након 30 година да освоји “Кикиндску златну рукавицу”. То је доцније учинио и мој унук Лука Непергаћа – похвалио се Крнић. Домаћине и организаторе похвалио је Мане Марчета, потпредседник БСС и најавио да је наредне године планирана изградња боксерског спортског центра. Милан Шкапик, први човек ОБК „Кикинда” такође је био задовољан начином на који се наш град представио домаћој и међународној боксерској јавности. Боје нашег клуба бранила је само Селена Такач.

Извор: Град Кикинда