„КИКИНДСКА ЗЛАТНА РУКАВИЦА“ ОКУПИЛА ОКО 60 БОКСЕРА И БОКСЕРКИ

Омладински боксерски клуб „Кикинда“ организовао је 45. „Кикиндску златну рукавицу“, а ласкаво признање припало је нашој Сари Шкапик. У рингу је продефиловало око 60 боскера и боксерки из Црне Горе, Румуније и Србије. Публика је у СЦ “Језеро” гледала мечеве у категоријама пионира и пионирки, кадета и кадеткиња, јуниора и јуниорки, омладинаца и омладинки и сениора и сениорки. Ово је, уједно, било и 10. последње коло, Прве лиге Србије- група север:

– Град Кикинда увек је подржавао оваква и слична спортска такмичења, а нарочито наше спортисте и клубове. То се, поред осталих, односи и на ОБК „Кикинда“ и „Кикиндску златну рукавицу“. Локална самоуправа и овога пута је стала иза такмичења са вишедеценијском традицијом. Желимо да наши боксери, наравно и сви остали спортисти, остварују што боље резултате на домаћој и међународној сцени- поручио је Миливој Лињачки, члан ГВ, док је начелник Севернобанатског управног округа, Никола Лукач, указао да је наш клуб изнедрио плејаду врхунских боксера:

– Ово такмичење и резултати ОБК “Кикинда” потврђују да је бокс веома популаран, да се са младим снагама веома добро и квалитетно ради- рекао је Лукач. Поред “Златне рукавице”, од прошле године се додељује и “Вујкетова рукавица”, у знак сећања на Слободана Вујанића, дугогодишњег кикиндског боксера и тренера. Адријан Нема и Драгана Голић заслужили су ово престижно признање, као најбољи кикиндски боскери у 2019. години:

– Пријатно сам изненађена. Заиста се овом нисам надала- рекла је Драгана Голић која је на 45. “Кикиндској златној рукавици” била у рингу, али у улози судије. Публика је поздравила и Кикинђанина Луку Непергаћу. Он је дан раније понео ласкаву титулу најбољег боксера на 4.Међународном меморијалном турниру “ Момчило Моша Савић” у Новом Саду.

Извор: Град Кикинда