КИКИНДСКЕ ШАРАНЏИЈЕ НАЈБОЉЕ НА БАЛКАНУ

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, посетили су, на простору Риболовачког царства, чланове екипе “Шаран 1“, овогодишње победнике Балканског првенства одржаном на језеру Лаповац у Хрватској. Кикинђани су освојили прво место у Нашицама у шаранском риболову, које је ове године укупило 18 екипа из свих држава у окружењу.

“Ради се о заиста великом успеху како за наш град, тако и за државу, имајући у виду да је освајање првог места на овако престижном надметању врхунских риболоваца са целог Балкана од великог значаја. Поред тога што нам доносе медаље, спортски риболовци и у великој мери доприносе развоју спортског туризма у Кикинди“, рекао је Пецарски.

Кикиндску екипу чинили су Зоран Попов, Зоран Кајла и Дражен Шево, као и резервни риболовци Атила Терек и Стефан Терек. Током 52 сата такмичења наши риболовци остварили су резултат од уловљених 211,43 килограма рибе, а упецали су и најтежег шарана са преко 22 килограма:

“Ми смо прошле године такође били балкански прваци, када се првенство одржало у Кикинди. Жеља нам је да и наредне године одбранимо титулу првака, с обзиром на то да би тада пехар остао у нашем трајном власништву“, додао је Зоран Попов, председник Удружења спортских риболоваца “Шаран“, Кикинда.

Извор: Град Кикинда