“KIKINDSKI BEBI KLUB” OBRADOVAO RODITELJE 95 MALIŠANA

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, uručio je danas roditeljima 95 bebi paketa. U nastavku akcije „Kikindskog bebi kluba“, koja se realizuje od 2014. godine, darivane su bebe rođene tokom marta, aprila i maja. U pogledu vrednosti bebi paketi i sadržine ništa se nije menjalo. To znači da pojedinačna vrednost bebi paketa iznosi oko 8.000 dinara. Pored multifunkcionalne stolice, obuhvata torbu i najosnovniju opremu za novorođenčad:

– Ovo je naša druga ovogodišnja akcija, a uvek volim da naglasim da je ovo moja najlepša moguća obaveza. Ovim praktičnim poklonima želimo da pokažemo da mislimo na vas i da vam pomognemo. Osluškujući vaše sugestije i potrebe, odlučili smo da ne menjamo sadržinu bebi paketa- rekao je Markov i podsetio na ostale mere lokalne populacione politike. Lokalna samouprava isplaćuje roditeljski dodatak za prvo dete od 30.000 dinara. Ne treba zaboraviti ni finansiraje troškova boravka za treće i četvrto dete u PU “Dragoljub Udocki”, ali ni pomoć nezaposlenim porodiljama u iznosu od 60.000 dinara, u šest mesečnih rata. Tu je, dodaje je Markov, podela novogodišnjih paketića i sve druge akcije kojima su obuhvaćeni najmlađi sugrađani i njihovi roditelji. Da je “Kikindski bebi klub” ovoj sredini i roditeljima neophodan, potvrdila je Marija Kudra, majka malene Eme:

– Svaka pomoć roditeljima puno znači. Tačno je da je potrebno mnogo finansijskih sredstva i truda u odgajanju deteta, ali prednost dajem majčinstvu i ljubavi- priznala je ona.

Izvor: Grad Kikinda