КИКИНДСКИ ПЕНЗИОНЕРИ ОБЕЛЕЖИЛИ СЛАВУ УДРУЖЕЊА

Kикиндско Удружење пензионера, обредним резањем колача и свечаним програмом, обележило је Светог Саву – славу Удружења грађана трећег доба. Тако је обележена слава Удружења које окупља више од седам хиљада чланова, који кроз неколико различитих секција свакодневно доприносе унапређењу рада самог Удружења. Ове године кум славе је градоначелник Кикинде, Никола Лукач, који је уз своје сараднике, присуствовао свечаности.

“Посета Градском удружењу пензионера увек ми представља велико задовољство, поготово када се ради о свечаним догађајима попут обележавања славе. Свим пензионерима, члановима Удружења и председнику честитам славу Светог Саву. Велика ми је част што сам изабран за кума славе ове године, зато сам и дошао са великим бројем својих сарадника, како бисмо још једном показали да је сарадња Града Кикинде и пензионера на изузетно високом нивоу. Захваљујући богатом животном искуству, кикиндски пензионери увек ће пружати снажну подршку за бољи живот свих грађана“, рекао је градоначелник.

Обележавању славе кикиндског Удружења пензионера присуствовало је више од 150 званица из неколико градова:

“Дошли су нам пријатељи из Зрењанина, Врбаса, Бачке Паланке, Беле Цркве и многих других градова јер и ми врло често одлазимо на обележавања разних свечаности по другим градовима. Наше Удружење окупља око седам хиљада чланова, који кроз редовне активности имају прилику да се на квалитетан начин снабдевају основним животним намирницама, да набаве огрев, да путују и да се друже. Такође, наше Удружење има неколико секција што га чини једним лепим местом за све грађане трећег доба“, додао је Милан Периз, председник Градског удружења пензионера Кикинде.

Извор: Град Кикинда