КИКИНДСКИ СТРЕЛИЧАРИ УГОСТИЛИ КОЛЕГЕ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ

Стреличарски клуб “Кентаур” организовао је данас 3. “Отворени стреличарски куп Кикинде”. Око 70 стреличара свих узрасних категорија, од пионира до ветерана, надметало се у хали СЦ “Језеро”. Такмичење се одвијало у дворанским условима, тачније гађало се у мете са 18 метара. Такмичење је отворио Саша Танацков, члан Градског већа:

– У овом спорту не побеђује технологија, али ни стимулативна средства која су све чешће пристуна у модерном спорту. Овде искључиво преовладава сигурна рука и мирно око, тако да је и ово такмичење од изузетне важности за спортску јавност нашег града – Ово је лепа древна дисциплина која на различите начине повезује многе цивилизације – приметио је Танацков. Потпредседник кикиндског стреличарског клуба “Кентаур”, Јово Вукмировић, истакао је да стреличарство у нашем граду има перспективу јер се све више деце пријављује. Само у односу на протеклу годину, малишана је у стреличарству више за трећину:

– Веома сам задовољан што смо успели да организујемо овакав турнир који је окупио стреличаре из целе Србије – признао је Вукмировић.

Извор: Град Кикинда