КИНЕСКИ ИНВЕСТИТОРИ ЖЕЛЕ ДА УЛАЖУ У КУЛУ

Председник општине Кула Дамјан Миљанић састао се данас са представницима кинеске компаније„Minth Automotive Europe“ који су заинтересовани да инвестирају у општину Кула. Састанку су присуствовали и представници Развојне агенције Србије и локалне самоуправе.Компанија се бави производњом алуминијумских делова за аутомобиле, а реч је о реномираној компанији, светског угледа која има 55 фабрика у 10 различитих земаља света и 18 хиљада запослених.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић је истакао да ће општина Кула обезбедити све што евентуално недостаје да би се ова инвестиција реализовала и рекао да Кула инфрастуктурно има све што је потребно. Кад је у питању радна снага и кадровски потенцијал, Миљанић је рекао да општина Кула има традицију индустријске производње, али и савремене образовне установе које могу да обезбеде довољан број запослених.

На крају, председник Дамјан Миљанић је рекао да искрено цени кинески народ и драго му је што су данас дошли, не само као представници кинеске компаније, већ и као кинеске државе.

Извор: Општина Кула