КК “ХАЈДУК“ УСПЕШАН У ЧАЧКУ ОБА ДАНА ВИКЕНДА

Иза нас је врло динамичан и изузетно успешан викенд. У оба дана, Карате клуб „Хајдук“ је наступио са 16 бораца на два различита такмичења и освојено је укупно 8 медаља од чега 1 златна, 2 сребрне и 5 бронзаних.

У суботу (26.03.2022.) у Чачку је одржано Првенство Србије за сениорке и сениоре. Наступили смо са троје младих такмичара и освојено је једно 3. место и бронзана медаља што је велики успех с обзиром на младост наших сениора који су тек загазили у највишу узрасну категорију.

Сениорском државном медаљом се окитила Ђикић Александра у категорији -61кг. Медаљу коју је Александра освојила смо и очекивали у клубу јер се ради о једној од најперспективнијих младих такмичарки у Србији којој је ово већ друга медаља у најјачој конкуренцији, а има само 17 година. Александра има изузетан низ успеха у овој и претходној години и са пуним правом очекујемо позив селектора сениорске репрезентације. Врло запажен наступ је имао и 16-огодишњи Гириц Лука који се ни после 2 победе и 2 пораза није домогао неке од медаља у најјачој конкуренцији, али је свакако оставио упечатљив утисак и поруку да се на њега мора најозбиљније рачунати у перспективи.

У недељу (27.03.2022.) такође у Чачку је одржано Школско Првенство Србије за ученике основних и средњих школа и од 13 такмичара нашег клуба, освојена је 1 златна, 2 сребрне и 4 бронзане медаље.

Појединачни резултати:

Крнајац Михајло (Средња стручна школа „4. Јули“, И и ИИ разред, -57кг) – 1. место

Гириц Лука (Средња техничка школа „Михајло Пупин“, И и ИИ разред, +70кг) – 2. место
Ђикић Александра (Гимназија „Петро Кузмјак“, ИИИ и ИВ разред, -59кг) – 2. место

Пуцар Марко (Средња техничка школа „Михајло Пупин“, И и ИИ разред, -63кг) – 3. место
Штрангар Глоријан (Гимназија „Петро Кузмјак“, И и ИИ разред, -70кг) – 3. место
Љубенковић Лана (Основна школа „Петефи Бригада“, ВИИ и ВИИИ разред, -49кг) – 3. место
Мрдак Божидар (Основна школа „Иса Бајић“, ВИИ и ВИИИ разред, -45кг) – 3. место

Наши школарци су показали завидан ниво форме и резултати су дошли као последица тога. Највише се истакао Крнајац Михајло и овом шампионском титулом наставио са континуираном праксом освајања најсјанијих одличја готово на свим наступима. Ради се о стандардном репрезентативцу и једном од најталентованијих јуниора у држави. Поред њега, истакли су се још и Ђикић Александра и Гириц Лука који су наступали и у суботу и у недељу и дошли до победничког постоља.

Извор: Општина Кула