КЛАСИЧНА МУЗИКА У ЦРТАНОМ ФИЛМУ ЗА СВЕ МАЛИШАНЕ

Током протекле недеље, Културни центар Пећинци наставио је са организовањем музичко-едукативних радионица за децу основношколског узраста са територије пећиначке општине, у оквиру пројекта „Заједно у ритму на селу – класична музика у цртаном филму“. Ученици у Огару, Доњем Товарнику, Карловчићу, Сремским Михаљевцима, Попинцима и Сибачу били су у прилици да уживају у класичној музици на мало другачији начин.

Како нам је рекла Бранислава Трифуновић, едукатор и координатор пројекта, због велике заинтересованости радионицама је присуствовало више одељења.

“Учитељице су биле одушевљене што ми долазимо код њих, јер како су нам рекле у тим мањим школама се обично ниста не дешава, а све активности оне саме организују, тако да им се јако допало што долазе едукатори са стране, а посебно извођачи. Заиста су клавиристкиња и гитариста покупили све ловорике, а појединој деци је то први контакт са класичном музиком уживо” – рекла је Трифуновић, и додала да ће током ове недеље одржати још две радионице у Дечу и Прхову, као и да су за сам крај активности у оквиру овогодишњег пројекта, у сарадњи са ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“ из Руме, планирана два концерта намењена деци.

Пројекат пећиначког КЦ „Заједно у ритму на селу – класична музика у цртаном филму“ подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Извор: Општина Пећинци