KLUBSKO TAKMIČENJE DIZAČA TEGOVA

Zbog pandemije Covid-19 klub dizača tegova Spartak nije bio u mogućnosti da organizuje tradicionalno međunarodno takmičenje „KUP Subotice“ zbog čega su došli na ideju da održe klubsko takmičenje, navodi subotica.info

Uprava kluba je došla do odlične ideje da klubsko takmičenje održe napolju na otvorenom platou ispred sale u kojoj treniraju. Zahvaljujući svestranoj pomoći i razumevanju Gradske Uprave i Sportskog Saveza Subotica te podršci Saveza Srbije za dizanje tegova i Saveza za dizanje tegova Vojvodine održali su  su klubsko, ocensko takmičenje uz poštovanje svih mera 

Takmičenje je održano u grupama od 8 do 12 takmičara uz obavezno održavanje distance. U pripremi, organizaciji i realizaciji takmičenja učestvovali su Kiss Ferenc predsednik Kluba, Kajdoči Tamaš potpredsednik Kluba, Haško Tibor član UO Kluba-trener, Aroksalaši Ervin član UO Kluba, Kajdoči Zoltan član UO Kluba, Rožnjik Ervin glavni trener kluba-sudija, Kajdoči Tivadar sudija – pomoćni trener, Prof.Nađ Čongor – trener, Anika Andrija pomoćni trener kao i takmičarke Alijević Tina, Subanović Teodora i Radaković Nikolina.

Cilj ovog takmičenja je bio da takmičari imaju šansu nastupa posle punih pet meseci pauze i prekidanja takmičarske sezone povodom pandemije COVID-19. Održavanje motivacije takmičara i njihova inspiracija posle uspešno izvođenih pokušaja. Novim i najmlađim članovima Kluba dali su šansu da se oprobaju na takmičenju i steknu takmičarsko iskustvo obraćajući posebnu pažnju na ponašanje pre nastupa, na podijumu i nakon izvršenog pokušaja. Izvršeno je testiranje trenutne forme po završetku letnjih priprema i dalji putokaz za programiranje daljeg rada. 

Ostvareni rezultati pokazuju da je takmičenje koje je održano u šest starosnih kategorija izuzetno uspelo. Alijević Tina postigla je rezultat vredan pažnje, blizu magičnih 200 Sincler bodova. Rezultati su bili bolji od evidentiranih državnih rekorda od 14.03.2020. i da je takmičenje bilo zvanično bili bi oboreni sledeći državni rekordi.

  • U 20 Ž u kategoriji do 76 kg Subanović Teodora
  • U 23 Ž u kategoriji + 87 kg Radaković Nikolina
  • U 23 Ž u kategoriji do 76 kg Subanović Teodora
  • seniorke u kategoriji + 87 kg Radaković Nikolina
  • U 15 M u kategoriji do 55 kg Benčik Maša Balaž
  • U 15 M u kategoriji do 67 kg Berenji Akoš
  • U 15 M u kategoriji do 73 kg Sabo Adam
  • U 15 M u kategoriji do 102 kg Dorožmai Aleks
  • U 17 M u kategoriji do 55 kg Benčik Maša Balaž

Svaki učesnik je nagrađen učesničkom medaljom i sportskom majicom poklon Sportskog saveza grada Subotice. Sa najvrednijim rezultatom po Sincler bodovima u konkurenciji takmičarki peharom je nagrađena Alijević Tinana. Sa najvrednijim rezultatom po Sincler bodovima u konkurenciji takmičara peharom je nagrađen Haško Viktor.

Klub se zahvalio profesoru Nađ Čongoru, bivšem državnom prvaku Jugoslavije u konkurenciji kadeta, koji je svojim požrtvovanim stručnim radom za kratko vreme doprineo neviđenom omasovljavanju članova Kluba i održavanju ovog promotivnog takmičenja u dizanju tegova.

Izvor: subotica.info