KNJIŽEVNICA IZ PANČEVA OBJAVILA SVOJ PRVI ROMAN

KNJIŽEVNICA IZ PANČEVA OBJAVILA SVOJ PRVI ROMAN

Književnica iz Pančeva Senka Pavlović, koja objavljuje pod pseudonimom Rada Lekić, upravo je objavila svoj prvi roman „Vredelo je čekati“, u izdanju „Prosvete“ iz Beograda, navodi 013info.

„Ljubavi dolaze i prolaze, a ova  knjiga o ljubavi je uzbudljiva i neprolazna. Zateći će vas kako svojom dinamikom, tako i pričom i idejom kojom je saopštena. Tekst obuzima čitaoca, apsorbuje pažnju, provocira osmeh, zahteva halapljivo čitanje. Vešto preplitanje i prožimanje Petrinog i Zoinog narativa je filmična ideja. Slike se nižu, svaka sa svojim bojama i senzibilitetima, sličnim traumama, a različitim afinitetima. Priča je potresna, natopljena čistim emocijama, iskrenošću, uzvišenim osećanjima, mladalačkom patnjom, razočaranjima, ali i snagom volje i duha, odlučnosti, nepredavanjem i borbom“, navodi izdavač na koricama romana.  Ovo je i knjiga o ljubavi prema Grčkoj. Čitaoci se identifikuju sa junacima, a omiljeni pisac je uvek onaj koji piše o nečemu što je blisko senzibilitetu čitaoca, njegovoj „krvnoj grupi”. Autorka to dokazuje ovom knjigom, kojom je lečila svoju dušu, ali i dušu svakog ko pročita njeno delo.

Pančevka Senka Pavlović je članica Udruženja književnika Srbije i ovo je njena druga knjiga. Pesme iz prve knjige, zbirke pesama „Opsenar“, prevedene su na rumunski, mađarski, engleski, bugarski, ruski i makedonski jezik. Mlada književnica je i dobitnica nagrade za najbolju pesmu na prošlogodišnjim „Struškim književnim susretima“. Pančevačku književnu scenu predstavila je i na međunarodnim književnim festivalima u Frankfurtu, Budimpešti, Temišvaru i Rešici u Rumuniji. 

U planu je da knjiga, po prestanku epidemije, bude predstavljena u Pančevu, Zrenjaninu, Kovačici i drugim mestima Banata. Takođe, autorka je pozvana da o svojoj knjizi „Vredelo je čekati“ govori na promocijama i u rumunskom delu Banata – u Temišvaru i Rešici.

Izvor: 013info

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: