КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА БРАНКИЦОМ ДАМЈАНОВИЋ

У четвртак, 9. 3. 2023. године, са почетком у 18 часова, гост у Народној библиотеци „Миодраг Борисављевић“, биће Бранкица Дамјановић, у срцу новинар – у души писац.

Својим речима, мислима и оригиналношћу, дотакла је огромну читалачку публику, тако да имамо јединствену прилику да доживимо једно потпуно другачије књижевно вече.

Док се професионално бавила новинарством објавила је четири књиге: „(М)Учење језика“, „Натура санат“, „Мој син Јован“ и „Кћи“.

Од када се посветила књижевном стваралаштву из штампе је изашло пет књига, збирки кратких прича, испуњених топлином, разумевањем, вером и бескрајном љубављу према свету, свему, свима и себи.

Штампане у више издања и на десетине хиљада примерака, ту су: „Добро је“, „Не бих ово могла без тебе“, „Рукопис мог брата“ , „Рекла ми је волим те“ и „Сетило се мајке“.

Добитница је бројних признања, како за допринос у информисању, тако и за најбоља прозна остварења. Својим писањем, Бранкица даје нове димензије суштини живота, а то је оно што читаоци и бројни пратиоци на друштвеним мрежама, препознају као рукопис сопствене душе.

Извор: Општина Апатин