КО ЋЕ СЕЈАТИ ШЕЋЕРНУ РЕПУ ДОГОДИНЕ?

Највећи прерађивач шећерне репе у Србији, компанија „Суноко“, у чијем саставу послују три шећеране, приводи крају овогодишњу кампању.

Иако је производња у оквиру вишегодишњег просека, све је мање ратара који су мотивисани за производњу те индустријске биљке.

Фабрика шећера у Ковачици је у потпуности  завршила прераду, у у Пећинцима ће се посао одвијати  до краја  месеца док ће у врбаској шећерани  кампанаја  трајати до последњигх дана децембра. „Суноко“ ће , како се очекује , прерадити  милион и 600 хиљада тона репе. Иако је производња у оквиру вишегодишњег просека брине чињеница да је све мање ратара који су мотивисани за производњу ове индустријске биљке.

Извор: РТВ