КОКЕЗА, БЈЕКОВИЋ И ТУМБАКОВИЋ У ЗРЕЊАНИНУ: ПОДРШКА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ ГРАДУ ЗРЕЊАНИНУ И ФУДБАЛСКИМ КЛУБОВИМА С НАШЕ ТЕРИТОРИЈЕ

У Зрењанину је јуче боравила висока делегација Фудбалског савеза Србије, предвођена председником те организације, Славишом Кокезом. У делегацији су били и потпредседник ФСС Ненад Бјековић, селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић и репрезентативац Србије, рођен у овој средини, Душко Тошић. Представници ФСС одржали су састанак с представницима свих фудбалских клубова с територије Града Зрењанина, а уручили су им и пригодне поклоне – пакете спортске опреме. Скупу у “Кристалној дворани” је присуствовао и заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, који се захвалио Фудбалском савезу Србије на поклонима за клубове из Зрењанина и на подршци коју упућују Граду Зрењанину, у напорима да се фудбалском спорту у нашем граду врати стари сјај и повратак на место у српском фудбалу које му по свему припада.

“Задовољство нам је да данас разговарамо с најкомпетентнијим људима у српском фудбалу, који могу много да нам помогну и с којима можемо да конкретизујемо одређене планове у наредном периоду. Интерес Града Зрењанина и локалне самоуправе јесте да се фудбал развија у нашем граду. Издвајањем буџетских средстава омогућавамо свим клубовима с територије града да функционишу и да могу да се такмиче, а у протеклом периоду смо улагали и у фудбалску инфраструктуру у граду и у насељеним местима. Кренули смо с великом реконструкцијом градског стадиона и од ње сигурно нећемо одустати. Желимо да се фудбал поново игра у Карађорђевом парку, да се публика поново окупља на стадиону, а познато је и да је с ових простора поникао велик број наших познатих играча и репрезентативаца. Захваљујем се на подршци Фудбалском савезу Србије и што су препознали све што ради Град Зрењанин на пољу фудбала, али и спорта уопште”, истакао је Сантовац.

У име домаћина скупа, Фудбалског савеза града Зрењанина, госте је поздравио председник Горан Старчевић, који је истакао изузетну сарадњу градског с националним савезом, а један од резултата такве сарадње, како је навео, јесте и овај догађај, на ком се за 27 клубова дели опрема сениорским екипама.

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза истакао је неке од циљева посете Зрењанину.
“Разговараћемо о могућностима да ли Град Зрењанин, у сарадњи с одређеним привредним колективима и Фудбалским савезом Србије, може у будућности да уради нешто конкретно на реконструкцији стадиона, постављању вештачке или природне траве, и да видимо како сви заједно да Град Зрењанин вратимо на фудбалску мапу наше земље, где је некада био. Велика фудбалска имена потекла су управо из Зрењанина, са нама су овде данас и Ненад Бјековић, Душко Тошић, много их је било, али да би се неки клуб одавде вратио у суперлигу, град мора снажније и активније да се укључи у то, заједно с компанијама које послују на територији града, а Фудбалски савез Србије ће, у договору с градом, донирати терене с вештачком и природном травом, и да сви заједно дамо допринос развоју фудбала у овој средини”, нагласио је Кокеза. 

Извор: Град Зрењанин