КОМПАНИЈА “ЛЕ БЕЛИЈЕР” ДОНИРАЛА РАЧУНАРСКУ ОПРЕМУ КИКИНДСКОМ ЗЗЈЗ

Француска компанија “Ле Белијер” донирала је кикиндском Заводу за јавно здравље рачунарску опрему. Како је речено, опрему вредну више од 200.000 динара, стручњаци ове здравствене установе користиће за вођење евиденције вакцинисаних лица. Директорици ЗЗЗЈ, др Сандри Радловић, информатичку опрему уручио је Паскал Мармоу, директор фабрике “Ле Белијер” у нашем граду:

– „Ле Белијер” је већ много пута доказао да је прави партнер локалној заједници, а овом донацијом желимо да подржимо процес вакцинације. Драго нам је што можемо да помогнемо у овим изазовним временима. У име компаније и запослених, желео бих да изразим своју захвалност Заводу за јавно здравље и свим медицинским радницима јер дају немерљив допринос у очувању јавног здравља- изјавио је директор Паскал Мармоу. Да ће донирана опрема допринети бржем и ефикаснијем вођењу евиденције вакцинисаних лица, потврдила је др Сандра Радловић:

-То се односи на евиденцију вакцинисаних у граду и нашим селима, али и број тестираних и оболелих од коронавируса. Компанија “Ле Белијер” има висок степен друштвене одговорности у нашој средини, а то је потврдила и овим гестом- казала је она. Надовезао се Никола Лукач, градоначелник Кикинде:

-Ова фабрика у нашем граду има нешто више од 500 запослених. Захвални смо им што брину о њима, али и што имају разумевање и за проблеме локалне заједнице у којој послују. И овога пута, одазвали су се нашем апелу и помогли. То су учинили већ неколико пута, а са још неким донаторима помогли у опремању Дечјег и Школског диспанзера, али и сале за физикалну терапију у кикиндској болници-подсетио је Лукач. Епидемиолог ЗЗЈЗ, др Татјана Пецарски, осврнула на актуелну вакцинацију:

-Од почетка године, на подручју Севернобанатског округа, тестирано је око 7.500 грађана. У овом тренутку, у Кикинди има око 500 активних ковид случајева. Досад је у нашем граду вакцинисано око 30 одсто пунолетних грађана. Још 5.000 особа чека да добије другу дозу, што значи да ће бити имунизовано 40 одсто пунолетне популације. Да бисмо епидемију свели да појединачне случајеве, потребно је да буде вакцинисано 70 процената грађана. У вакциналном пункту, у Дому пензионера, доступне су вакцине “Синофарм”, “Астра Зенека”, “Фајзер” или “Спутњик В”. Након празника, вакцинација се наставља у понедељак- саопштила је др Татјана Пецарски.

Извор: Град Кикинда