КОМПАНИЈА „СПИЛИТ“ ОТВОРИЛА ПОГОН ПРЕДУЗЕЋА У СОМБОРУ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, помоћник градоначелнице за област културе и информисања Бранислав Сворцан и шеф кабинета градоначелнице Љиљана Мирић обишли су новоотворено предузеће „Спилит“ у Сомбору.

Предузеће „Спилит“  ради у оквиру „Нефа“  групације и у Сомбору  су  са радом кренули  18. марта.  Тренутно је запослена једна смена радника која ради на склапању тапацираног намештаја. Сав намештај спрема се за извоз у Мађарску.

Менаџмент фабрике планира у наредном периоду да запосли око стотину радника, како би се заокружио производни процес овде у Сомбору.

Директор „Спилит“ фабрике у Сомбору Маријан Богдановић је истакао да се тренутно  у фабрици склапају делови који стижу из Врања, а у наредном периоду када запосле и обуче довољан број радника сви делови намештаја ће се овде и производити и склапати.

„Задовољни смо квалитетом радне снаге, с обзиром да се ради о људима који су спремни да уче и према нашем плану испунили су све услове за озбиљан посао. Све планове  и наша очекивања у производњи су премашили тако да можемо да кренемо са следећом фазом“ истакао је генерални директор предузећа „Спилит“ Иван Трипковић.

Градоначелница Сомбора је изразила задовољство затеченим стањем у новоотвореној фабрици и понудила сву логистичку помоћ града.

„Свако радно место за нас је драгоцено те из тог разлога можете рачунати на пуну подршку града, како при добијању субвенција и конкурисању за исте код виших инстанци, тако и за све остале техничке ствари на које можемо утицати“  истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић .

Извор: Град Сомбор