КОНАЧНО! НОВИ ПЕДИЈАТРИ У ДОМУ ЗДРАВЉА АПАТИН

После вишегодишњег чекања коначно је решен проблем хроничног недостатка педијатара у Дому здравља у Апатину. Од ове јесени биће дугорочно ангажована три нова педијатра који ће бити на допунском раду у овој установи.

Дом здравља се дуже време сусреће са проблемом одласка доктора у веће средине. Конкурс за запошљавање педијатра је стално отворен, али није било пријава. Сада смо најзад уз велику помоћ локалне самоуправе нашли одрживо решење, рекла је Бранка Бајић, заменица директора Дома здравља.

Како је навела, већ од следеће недеље ће један педијатар долазити два пута недељно; док је од октобра договорено ангажовање још два лекара у дечијем диспанзеру, чиме ће све смене бити покривене.

-Мањак педијатара нас већ дуго мучи, због те ситуације сам добијала бројне позиве забринутих родитеља. Коначно смо успели да одговоримо на њихову бригу и да решимо тај проблем са три нова лекара, на задовољство пре свега грађана и родитеља, каже Дубравка Кораћ, председница Општине.

Она је објаснила да ће ангажовање додатних лекара бити финансирано из средстава локалне самоуправе:

-Општина се одлучила на такав корак како бисмо пружили деци наше општине бољу здравствену негу. Прошле године смо отпочели велико реновирање Дома здравља, уложено је доста средстава и у набавку нове и модерне опреме, али то не вреди ако немате квалитетне докторе на располагању. Радићемо на томе да привучемо још добрих лекара у Апатин – закључује Кораћева.

Извор: Општина Апатин