КОНЦЕРТ БОЖИЋНИХ И КОЛЕДАРСКИХ ПЕСАМA

У Храму Светих Козме и Дамјана у Кикинди, женска певачка група Академског друшва за неговање музике “Гусле“, одржала је концерт божићних и коледарских песама, из разних крајева наше земље и окружења. У оквиру концерта, одржана је и промоција трећег ЦД-а женске певачке групе, на којем се налазе и нумере које су извели мешовити хор „Корнелије Станковић“ и мушка певачка група. Догађају су присуствовали заменица градоначелника, Дијана Јакшић Киурски и председник Градског парламента, Младен Богдан.

“Наш задатак у будућности је да и даље чувамо традицију нашег народа,тако да смо дошли да уживамо у концерту у кикиндском Храму. Нема лепше него да на овакав начин започнемо обележавање Бадњег дана и Божића. Управо на овакав начин желимо да покажемо колико је важно да у овим моментима будемо јединствени, да чувамо једни друге и да ове празнике проведемо у миру и благостању“, рекао је Богдан.

Песмама на концерту, покривени су били сви делови наше земље, као и крајеви ван граница где живе Срби, односно делови Румуније, Босне и Херцеговине и Хрватске:

“У оквиру концерта, одржана је и промоција трећег ЦД-а женске певачке групе, на којем се налазе и нумере које су извели мешовити хор ‘Корнелије Станковић’ и наша мушка певачка група. Ускоро ћемо наступити у Банатском Карађорђеву на целовечерњем концерту, а 19. јануара женска певачка група наступиће на Фестивалу божићних песама у Пољској“, додао је Игор Попов, уметнички руководилац у „Гуслама“.

Извор: Град Кикинда