КОНЦЕРТ БРАЋЕ ТЕОФИЛОВИЋ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ У КИКИНДИ

У Народном позоришту у Кикинди, концертом браће Теофиловић, завршен је тродневни програм обележавања славе града летњег Светог Николе. Браћа Радиша и Ратко Теофиловић, познати певачи традиционалне музике, први пут у нашем граду наступили су пре 12 година, док су се на поклон концерту Града Кикинде, поводом обележавања славе града, публици представили разноврсним репертоаром. Концерту су присуствовале Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника и Валентина Мицковски, чланица Градског већа.

“Изводимо музику која већ постоји, на неки свој начин, и тако обједињујемо време и просторе који су некад постојали и које желимо да оживимо у овом тренутку. На репртоару су биле песме са југа Србије, Косова и Метохије, из источних и западних делова наше земље, као и са простора бивше Југославије“, истакао је Радиша Теофиловић.

Браћа Теофиловић ове године обележавају три деценије рада:

“Данашња музика се врло брзо заборавља, али кад неко у песме уклеше дубоке емоције, велику патњу или љубав, и све то обједини кроз мелодију, ритам и стихове, то има посебан квалитет и дуго ће трајати Кикнђанима смо припремили пресек онога што смо стварали и радили тридесет година“, додао је Ратко Теофиловић.
 Извор: Град Кикинда