КОНЦЕРТ ДЕЧИЈИХ ГРУПА АНИП-А „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“

У петак 10. јуна у Великој дворани Културног центра „Брана Црнчевић“ у Руми са почетком у 19 часова одржаће се Концерт дечијих група АНИП-а „Бранко Радичевић“. Ово је традиционални завршни концерт. Од 2004. сваке године се одржавају дечији концерти у јуну, а у децембру концерти за Извођачки састав. Наступиће шест дечијих група, а међу њима је и припремни састав који је ове године на 60. Музичком фестивалу деце Војводине у Бачкој Тополи освојио Златну плакету.

Карте ће бити у продаји на билетарници Културног центра од среде 8. јуна.

Припремни састав АНИП-а ће наступити и у недељу 12 јуна на 15. Смотри дечијих фолклорних ансамбала Србије у Баточини.Ово је преседан у раду друштва, јер први пут једна дечија група одлази на републичко такмичење.

У понедељак 13 јуна поново крећу Краљице у свој опход (чланице АНИП „Бранко Радичевић“ Рума). Ово је сад већ осма година заредом како обичај живи и постаје део свакодневног живота грађана Руме.  Да подсетимо, истраживање је започело још 2013. године, када је локална самоуправа препознала важност и валидност пројекта „Да и нашим шором Краљице крену“. У сарадњи са црквом Светог Духа у Руми, на дан славе тог храма 2015. године оне су први пут прошле румским сокацима и тако поново вратиле обичај где му је место, у народ.

Извор: Општина Рума