КОНЦЕРТ ГУДАЧКОГ КВАРТЕТА „VOLLMOND“

У Салону Народног музеја Зрењанин у четвртак, 19. јула 2018. године са почетком у 19 часова биће одржан концерт гудачког квартета „Vollmond“, који чине млади професионални музичари из Србије: Милана Бјелобаба – виолина, Луна Костадиновић – виолина, Александра Кијановић – виола и Павле Савић – виолончело.

Од свог настанка 2015. године квартет је одржао бројне запажене концерте у Србији и Црној Гори од којих се издвајају отварање сезоне „Take over“ у галерији Коларчеве задужбине, концерти у Галерији солидарности Палате Пима у Котору и у Музеју града Пераста, отварање седмог Фестивала гудача у катедрали Светог Трипуна у Котору, Фестивал медитеранског театра Пургаторије у Тивту, затварање осмог Фестивала гудача у Цркви Светог Павла у Котору, концерт у Културном центру „Будо Томовић“ у Подгорици 2017. као и 2018. године у оквиру циклуса Композиторке из сјенке, затим наступи у Зајсту, Амстердаму и Залтбомелу у оквиру фестивала Zeister Muziekdagen у Холандији.

Квартет „Воллмонд“ је имао прилику да се усавршава на курсевима еминентних уметника као што су Борис Брезовац и Александар Латковић – чланови гудачког квартета Београдске филхармоније, Arkadij Winokurow (Аустрија), Mikhail Bereznitskи (Русија), Jorg Winkler (Немачка), Антон Мартинов (Француска). Као стипендисти фестивала Zeister Muziekdagen 2016. и 2017. године сарађивали су са члановима квартета Quiroga (Шпанија), квартета Casals (Шпанија), Емерсон гудачког квартета (САД), Робертом Кулеком, Валентином Ербеном (Alban Berg kvartet), Александром Павловским и Ори Камом (Јерусалем квартет).

Љубав према овој камерној форми и дубока посвећеност одржале су сталну жељу за усавршавањем и континуираним радом, те је за две и по године постојања овај квартет пронашао место на камерној сцени поднебља са кога долази.

На програму ће бити дела Хајдна и Бетовена, а улаз је бесплатан.