КОНЦЕРТ „МУЗИКА КОЈА ТРАЈЕ“ ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА

У организацији Музичке школе „Петар Коњовић“ Сомбор, у Великој сали Градске куће уприличен је гала концерт професора и ученика школе под називом „Музика која траје“, у оквиру обележавања Дана града Сомбора. Тим поводом, концерту су присуствовали градска већница за област културе и образовања Анита Стојаков и градски већник за област руралног развоја Срђан Савић, те поздравили присутне суграђане.
„Сомбор је увек био препознатљив као град културе, уметности, сликара и позоришта. Када говоримо о музичкој уметности, морамо да поменемо неке догађаје који су обележили нашу славну историју као што је оснивање Сомборског певачког друштва, а касније и Музичке школе која и данас на бројним такмичењима има запажене резултате. Вечерас у склопу програма Дана града имаћемо задовољство да уживамо у концерту који су нам приредили наставници и ученици школе и ја вам желим да уживате у концерту и честитам вам Дан града Сомбора“, рекла је градска већница Стојаков.
Публика је имала прилику да чује веома занимљива дела познатих аутора на хармоници, обои, кларинету и гитари. Оркестар хармоника завршио је целокупни програм уз пратњу диригенткиње Милице Малиџан.

Извор: Град Сомбор