КОНЦЕРТ ПОВОДОМ 20 ГОДИНА НЕМАЧКОГ УДРУЖЕЊА КИКИНДА

Концерт оперске музике, Памелe Киш, сопранa и Стефанa Ракићa за клавиром, поводом обележавања две деценије од оснивања Немачког удружења Кикинда, уприличен je у Народном музеју. Концерт је био посвећен годишњици рођења Рихарда Вагнера, а њему је приуствовао и Младен Богдан, председник Градског парламента.

“Великим залагањем и периодом од две деценије рада на нашим просторима, Немачко удружење у Кикинди допринело је да се мишљење о Немцима знатно промени на боље. Њиховим залагањем за мултикултуралност, на основу чега су добили и похвалницу Града Кикинде, изборили су се за бољу будућност, тако да ћемо их и ми подржати и уживати у свему ономе што су припремили у оквиру обележавања 20 година постојања њиховог удружења“, рекао је Богдан.

Немачко удружење у Кикинди већ је организовало изложбу вајара Јована Блата, у Културном центру:

“У наредној години планирамо организацију концерта у октобру. Такође нам је жеља да уведемо учење немачког језика и то на врло интересантан начин, намењен најмлађима“, додала је председница Немачког удружења Кикинда, Ерика Бански.

Кикиндска публика уживала је у концерту Памеле Киш која обележава 20 година уметничког рада:

“Пут од када сам изабрала да се бавим овом уметношћу био је врло занимљив, од великог броја концерата, аудиција, проба, па све до данас када заједно са Немачким удружењем у Кикинди славим две деценије рада“, истакла је Памела Киш.
 Извор: Град Кикинда