КОНЦЕРТ „РЕЧ ПУТУЈЕ“

Обавештавамо вас да 13. маја у Српском народном позоришту гостује шпански глумац и кантаутор ФРАН ПЕРЕА, који ће управо у Новом Саду праизвести свој нови музичко-сценски пројекат „РЕЧ ПУТУЈЕ“. Улазнице се могу купити на благајни Српског народног позоришта по цени од 1200 (партер) и 1000 динара (балкон).

Културни миље у Србији и популарност коју је овај шпански уметник стекао као протагониста серије СЕРАНОВИ омогућили су да Фран Переа управо одавде започне турнеју чији је покровитељ Let’s Do It Producciones, уз подршку Института Сервантес и неколико српских универзитета и институција културе.

„Реч путује“ је свеобухватан пројекат који уживо комбинује музику, калиграфију, боју и цртеж у којима ће речи оживети и са Франом Переом као амбасадором шпанског језика

Фран Переа се враћа музичкој каријери новим албумом „Реч путује“, који жели премијерно да представи управо у Србији, захваљујући позивима које му овдашња публика већ годинама упућује на друштвеним мрежама и изванредној културној средини у нашој земљи.

Емитовање чувене шпанске серије Серанови и песама које је изводио Фран Переа биле су подстрек многим младим људима из европских земаља да се одлуче за шпански као изборни страни језик, уз музику и аудиовизуелну забаву као средства за ширење и учење језика. Управо то је било полазиште свеобухватног концерта „Реч путује“, који премашује границе музичког догађаја и представља сложени пројекат промоције шпанског језика у иностранству, са Франом Переом као његовим амбасадором.

Подршка Института Сервантес и српских универзитета и институција културе такође представља подстицај и жиг квалитета те иницијативе, настале у независној дискографској кучи Let’s Do It и уобличене у пројекат који комбинује сценски, музички и аудиовизуелни наступ уз уметничко појачање у виду два графичка уметника који ће уживо радити калиграфију, слику и цртеж. На тај начин реч ће бити присутна у ширем контексту: не само кроз песме већ и кроз визуелно отелотворење током наступа.

Нови албум Франа Перее оличава зрелог уметника који се након осам година музичког затишја у потпуности остварио као глумац, режисер и позоришни предузетник, наставивши да ради на многобројним телевизијским и филмским пројектима. Како глас, тако и текстови нових песама показују креативно и интерпретативно одрастање момка који се прославио као Маркос Серано. Међутим, иако песме са албума „Реч путује“ одражавају зрелост садржаја и стила, оне нису изгубиле на свежини и на чарима којима су повезале овог уметника са милионима људи широм света.

Током ове мини турнеје по Србији, која доводи Франа Переу и његов бенд у Нови Сад 13. маја (Српско народно позориште, 20.00) и у Београд 15. маја (Дом омладине, 20.00), Фран ће извести све своје велике хитове и најрепрезентативније песме са свог новог албума, у жељи да подучи, да пружи добру забаву, а пре свега да понуди квалитену музику, као аутентичан, универзалан језик.

Срдачан поздрав и добродошли!