КОНЦЕРТ САТКАН ОД ЉУБАВИ

Поводом Међународног дана жена, у четвртак 10. марта, у холу Културног центра Пећинци љубитељима класичне музике, представили су се ученици истуреног пећиначког одељења Основне музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ из Руме. Након уводних хорских тачака, у извођењу пуног хорског састава, наступили су солисти на инструментима клавир, хармоника и гитара.

Културни центар Пећинци је као и сваки пут уступио простор и пружио техничку и логистичку подршку, а како нам је рекла Бранислава Трифунович, сарадница КЦ и наставница клавира, ова установа настоји да негује сваки таленат и сваку вештину деце из пећиначке општине, али и да пружи деци и младима, како могућности тако и услове за усавршавање.

Наставник хармонике, Никола Пантелић, изјавио је тим поводом да је презадовољан одзивом публике и њиховом реакцијом на рад младих музичара у општини Пећинци, док је наставник гитаре, Виктор Ђурић, изузетно задовољан напретком својих ученика.

„Гитара није нимало лагана за савладавање, те пред мојим ученицима стоји изазован, али истовремено и узбудљив и динамичан пут учења. Свакако, хор као могућност заједничког музицирања, а истовремено и дружења и креативног изражавања, јесте један од најлепших момената у музичкој школи, на чему можемо да захвалимо наставници Данијели Хорњак“ – рекао је Ђурић.

Извор: Општина Пећинци