KONCERT SUBOTIČKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Jedan od osnovnih zadataka Subotičkog tamburaškog orkestra je da kroz svoju delatnost koja po pravilu završava koncertom pred publikom prikaže svoj rad i na taj način da svoj prilog kulturnim zbivanjima, navodi subotica.info.

U ovom periodu kada je naš rad prekidan i onemogućen pandemijom korona virusa moramo tragati za novim rešenjima kako raditi u uslovima koji neće biti u suporotnosti sa nastojanjima celokupnog društva radi zaštite zdravlja.

Rad smo nastavili po grupama koje garantuju zaštitu i na kraju smo spremni da predstavimo svoj rad na svojevrsnom nastupu 31 avgusta u dvorištu muzičke škole Subotica. Tom prilikom publici će mo kroz dva kraća nastupa predstaviti dve praizvedbe domaćih kompozitora sa početkom u 18 30 i 19 00 . Po trajanju ovaj nastup je kratak ali po značaju je ogroman.

Retkost je da se publici u jednom nastupu pruži praizvedba čak dve nove kompozicije. Ovog puta će se baš to dogoditi. Subotički tamburaški orkestar će izvesti praizvedbe:
– Adaggio disaperence Zorana Drakule i
– Balkansku svitu Gabora Lenđela
dirigent je: Marijana Marki

Ovom prilikom zahvaljujemo se kompozitorima koji su nam poklonili partiture sa notama a posebno zahvaljujemo festivalu Omladina i Gaboriu Lenđelu koji nam je donirao razglas kako bi se mogli dobro pripremiti za izvedbu.

Pozivamo sve ljubitelje muzike a posebno ljubitelje novog tamburaškog zvuka da dođu i uživaju u ovom spektaklu zvučnih boja.

Naravno da smo se spremili za pridržavanje svih mera zaštite pa molimo i našu publiku da se i ona pridržava istih mera. Samo tako ćemo bez straha zajedno uživati a naš trud tokom pripreme ovog programa neće biti uzaludan.

Izvor: subotica.info