КОНЦЕРТ У ТЕАТРОНУ

Концерт подршке за амбасадора интеркултуралности, петак, 7. јуна 2019. у 20.00 сати у Театрону СПЕНС-а. Војвођанске вести са географским пореклом позивају све наше Војвођане да дођу и дају подршку нашој Катарини Страхинић, која овим концертом остварује своје снове и у најлепшем светлу приказује Војвођанску интеркултуралност.

” На конкурс који је расписала Интеркултура у сарадњи са светском мрежом АФС интеркултурални програми, јавио се већи број кандидата, али је Катарина Страхинић постигла најбоље резултате на селекцији и тиме остварила право на учешће у програму. Катарину су као кадидата издвојили мотивација и изузетна спремност на учешће у програму. Програм размене траје једну годину. Подразумева похађање школе и живот са породицом домаћином и учешће на семинарима за младе на тему интеркултуралног учења. Овакви програми размене имају шездесетогодишњу традицију у свету. Ови програми реализују се уз подршку Министарства спољних послова и Министарства просвете и технолошког развоја.”

Катарина Страхинић је још од малих ногу показивала склоности ка сценском наступу те је имала наступе као глумица, манекенка, мажореткиња, балерина, члан оркестра, вокал,  итд. Одликује је јак и смеран карактер и спремност  и воља да допринесе заједници. Омиљена је у друштву.

 Ово је њена мисија, и прилика да нашу културу представи свету јер ће истовремено сарађивати  са младима из разних земаља света. У току њеног боравка на размени и по њеном повратку њена је обавеза и част да о свом искуству и сазнањима извештава. Она у овом случају представља ‘младог амбасадора културе’.

Интеркултурални програм размене  писмом подршке даје прилику свима без обзира на материјално стање. Овакве манифестације  подршке уобичајене су у свету и млади могу да представе своје идеје, планове и амбиције и добију подршку како јавности тако и привреде.

Катарини је потребно да прикупи средства, како би могла да обезбеди  макар део износа који треба да плати за програм размене.

Ово је концерт подршке јер помажемо једном детету да оствари своје снове и да истовремено да свој допринос широј заједници.

Концерт подршке за амбасадора интеркултуралности.

Придружите нам се у петак, 7. јуна 2019. у 20.00 сати у Театрону СПЕНС-а.