KONCERT VESNE JANSSENS I DUŠICE POLOVINE 29. MARTA U MUZIČKOJ ŠKOLI U KULI

U koncertnoj sali Muzičke škole u Kuli će se 29. marta od 19:00 časova održati koncert Vesne Janssens (violina) i Dušice Polovine (viola), navodi  nasemesto.

Vesna Janssens posle završene magistrature na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu zauzima značajno mesto na našoj muzičkoj sceni kao koncert majstor Beogradske filharmonije i prvi violinista Srpskog gudačkog kvarteta Mokranjac sa kojim je snimila kompkt disk sa delima Mocarta, Betovena i Bramsa. Godine 2018. pokreće rad kamernog ansambla “Duo perfetto” sa ciljem promovisanja kompozicija za dva instrumenta, kako stranih tako i domaćih kompozitora. Vesna Janssens je redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i koncert majstor orkestra Opere i teatra “Madlenianum”.

Dušica Polovina završila je osnovne studije viole na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a magistarske i doktorske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Održala je veliki broj solističkih koncerata, takođe je značajna njena aktivnost kao orkestarkog muzičara. Dušica Polovina je bila vođa deonice viola u orkestrima: Camerata Academica, Vojvođanski simfoničari, orkestar opere Srpskog narodnog pozorišta. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod eminentnih umetnika. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Dušica Polovina je redovni profesor viole, a bila je i šef Kadetre za gudačke instrumente.

Na programu: A. Rolla, C. Stamitz, W. A. Mozart

  1. A. Rolla: Little Duo za violinu i violu, op. 13, br. 3

    Andantino

    Allegretto

  1. C. Stamitz: Duo za violinu i violu, D-dur

    Allegro moderato

    Rondo

  1. W. A. Mozart: Duo za violinu i violu, G-dur

    Allegro

    Adagio

    Rondo

Izvor: nasemesto