КОНЦЕРТОМ ДЕЈАНА ПЕТРОВИЋА И БИГ БЕНДА ЗАВРШЕНИ 37. „ДАНИ ЛУДАЈЕ“: НАЈВЕЋУ КИКИНДСКУ МАНИФЕСТАЦИЈУ ПОСЕТИЛО 35.000 ЉУДИ

Фантастичном атмосфером на Градском тргу, коју су направили трубачи Дејан Петровић и Биг Бенд, спуштена је завеса на 37. “Дане лудаје“, који су се одржали до 15. до 18 . септембра у нашем граду. Навећу кикиндску манифестацију, током четири дана, посетило је преко 35.000 људи. Последње вечери, публика је имала прилуку да уз звуке трубе, послуша највеће хитове чувених Ужичана, а маестрални Дејан Петровић приредио је репертоар намењен свим генерацијама ,обрадивши највеће хитове домаће и стране поп и рок музике осамдесетих и деведесетих година, али и своје песме радо слушане по читавом региону. Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, истакао је да су 37. “Дани лудаје“ протекли у дивној атмосфери са квалитетним музичким програмом и пратећим активностима намењенима за све узрасте у свачији укус.

“Овогодишњи програм 37. Дана лудаје био је и више него квалитетан, а свакако да је манифестација протекла одлично уз музички програм намењен свима. Имали смо концерт класичне музике и чувеног виолинисте Јована Колунџије, потом рокере Ван Гог и Кербер, маестралног Здравка Чолића, да бисмо манифестацију завршили концертом Дејана Петровића и његовог Биг Бенда. Можда нас није послужило време, али сам сигуран да су моји суграђани и сви гости пуног срца и утисака отишли задовољни са манифестације коју смо припремили за њих. Захваљујем мојим сарадницима који су вредно радили да ова манифестација успе и да комплетан музички програм буде изузетан. Драго ми је што је ове године оборен рекорд са најтежом лудајом, сви ћемо се сећати ове манифестације, наранџасте боје као симбола нашег града, ком ће се сви гости, сигуран сам, поново вратити“, рекао је градоначелник.

Речи хвале за манифестацију имао је и Дејан Петровић, који је Кикинђанима и гостима приредио репертоар намењен љубитељима рок, поп и народне музике:

“И протеклог пута када сам био у Кикинди одушевио сам се манифестацијом, програмом и начином на који су нас угостили. Има доста различитих песама, доста нових аранжмана, од ауторских наших песама, до поп песама на модеран начин које интерпретирамо. Наступамо по Војводини и оно што ме радује јесте да публика воли нашу музику, иако су навикли на неку другу врсту мелодија. Оно што ја волим, јесте колач са маком, а питу са лудајом оставио сам за време после концерта“, додао је Дејан Петровић.

Извор: Град Кикинда